Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Sleepless in Sammonkatu

Kaleva on viime päivinä ollut julkisuudessa sitkeän tupakkamiehen ansiosta.
Sammonkatu 39:ssä ei uskalleta nukkua, kun eräs asukkaista on ottanut tavakseen sytyttää asuntonsa tuleen. Ensimmäisellä kerralla syttyi sänky tupakoidessa, seuraavalla kerralla paloi keittiössä ja nyt kolmannella kerralla mies kertoi tupakoineensa kylpyhuoneessa.
Miehen kerrotaan kärsivän "puutteellisesta elämänhallinnasta", mikä ei tietenkään riitä vangitsemisen tai pakkohoidon syyksi. Naapurit ovat aiemmin jo toimittaneet miehen hoitoon, mutta koti-ikävä ajoi hänet takaisin asuntoonsa. Nyt naapurit ovat Aamulehden mukaan kyllästyneet vahtimaan ja sammuttelemaan miehen asuntoa, ja häätökeinoja pohditaan.
- Ei täällä nukuta silloin, kun tiedetään, että kyseinen asukas on kotona, kertoo eräs talon asukas.

Poliisi kertoo lehdessä, että varomattomasta tulenkäsittelystä voi saada puoli vuotta kakkua, eikä tällaisestä teosta epäiltyä voi pitää pidätettynä tai vangita.
Tällä hetkellä mies on kuitenkin vielä esitutkintaa varten putk--, anteeksi, poliisin suojissa, joten ehkäpä uni tulee Sammonkadulla silmään.

Kommentit:

At 11:59 ap., Anonymous Anonyymi said...

Olisin voinut vannoa, että kyse olisi perhetaloista, mutta ei ollutkaan. Pidin lapsena tuota sammonkatu kolmeysiä Kalevan rumimpana talona. Isompana opin, että se on merkittävän betoniarkkitehdin (yritin hakea nimeä pari kesää sitten käymäni näyttelyn mukaan, mutta rakennustaiteen museon sivut ovat todennäköisesti Suomen huonoimmat) palkittu teos, jossa (räikeät) värit rytmittävät julkisivua.

 
At 12:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pakkohoitoon on muuten aika hankala saada ilman lähiomaisen suostumusta tai kehoitusta. Moni hullu ei ole pitänyt yhteyttä lihaomaisiinsa vuosiin eivätkä nämä välttämättä edes tiedä toisistaan mitään. Siinä on sitten aika hankala tehdä mitään muuta kuin odottaa että tapahtuu jotain tarpeeksi radikaalia että asiaan voidaan tarttua.

 
At 4:20 ip., Blogger Matti said...

Toisin kuin joskus luullaan, "pakko"hoitoon mennään usein vapaaehtoisesti. Vähemmän hämärinä hetkinään moni tajuaa, että olisi hyvä kun joku huolehtisi. Mutta nämä tulipalot kerrostaloissa ovat kyllä ikävä asia. Puolikollektiivisiin asumismuotoihin turvautuvat usein ne, jotka eivät hallitse yhteiselämän alkeellisimpiakaan periaatteita.

 
At 11:48 ap., Blogger Anna said...

muistaakseni jossakin uutisessa mainittiin, että setä on aina avannut ovet siinä vaiheessa kun savua on alkanut tupruta enemmän.
miten liikuttavaa yhteyden hakua naapureihin... että mulla olis täällä tätä savua taas, kattokaa.

 
At 10:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Taloyhtiö voi savustaa miehen ulos, jos hän on vuokralainen. Jos henkilö omistaa osakkeen, taloyhtiö voi varoitusten jälkeen ottaa kyseisen asunnon hallintaansa 3 vuoden ajaksi. Onhan tuo iso riski naapureillekin tuollainen tulen kanssa leikkiminen.

 

Lähetä kommentti

<< Home