Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

sunnuntaina, marraskuuta 28, 2004

Ostoksilla sunnuntaiaamuna.

Kävin aamulla vanhempieni luona Kalkussa Länsi-Tampereella. Palatessani piti hakemani maitoa, vähälaktoosista sellaista. Jostain syystä R-kioski ei Tammelantorin kupeessa myynyt rasvatonta vähälaktoosista maitoa, joten painelin sitten Kalevan Pikkoloon.

Kun asuin Nyyrikintiellä Pikkolo oli hyvä paikka sunnuntaiaamun ostoksille. Se aukeaa jo yhdeksältä, kun moni muu paikka aukeaa vasta puoleltapäivin. Tosin Siwa siinä Sammonkadun alkupäässä alkoi jossain vaiheessa palvella joka päivä 8-21. Siwan myyjistä melkein kaikki olivat naisia. En nyt ole käynyt siellä pariin kuukauteen, joten en osaa sanoa, onko näin vieläkin. Yksi heistä vaikutti aina niin pirun kiukkuiselta aamuisin, että hieno sunnuntaiaamun herkkä olotila olisi voinut rikkoutua Siwakäynnillä. Pikkolo puolestaan on jotenkin paljon kasvottomampi, siellä käydessä voi ihan unohtaa että ihmiset sitä paikkaa pyörittävät. Valitettavasti Pikkolo on myös kalliimpi.


Kommentit:

At 12:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

En muista koska se Pikkolo avattiin, mutta oli melkoinen silmänaukaisija minulle. Jälkeenpäin tuntui yksinkertaisesti tyhmältä, että jossain ei pääse kauppaan enää yhdeksän jälkeen. Tosin täytyy mainita, että tuohon aikaan pääsin töistä iltayhdeksältä, joten jos iltapala oli jäänyt ostamatta, harmitus seurasi.

Pikkolo ei ole (ollut?) erityisen kallis jos osti pirkka-tuotteita. Poikamiesruoka pakasteranskalaiset kalapuikoilla oli jopa halvempi Pikkolosta ostettuna kuin Ruokavarastosta. Pidin muutenkin Pikkolon meiningistä ja värimaailmasta. Jakoivat hienoa kalenteria muistaakseni vuodelle 2002.

Tässähän tulee nostalgiseksi, voi sitä 2000-luvun alkua! Aina paistoi aurinko.

 
At 12:39 ip., Blogger Tiedemies said...

Tuo Kalkku-linkki on kartalla vähän väärässä kohtaa. 2000-vuoden viistokuvia ei valitettavasti pääse linkittämään suoraan.

 
At 3:26 ip., Blogger Anna said...

sammonkadun siwassa on nykyisin myymässä nuorten naisten lisäksi nuori mies, sellainen oikein rempseä kaveri. suhtautuu työhönsä hienoisella sarkasmilla, mikä on minusta ihan piristävää.
harvoin tulee silti käytyä, kun ilmarinkadun siwa on vähemmän ahdas ja aavistuksen lähempänä. siwa olisi täydellinen, jos sieltä saisi pirkkaa...

 
At 4:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sammonkadullahan on nykyään kaksi siwaa. Se vanha Sampolan vieressä ja toinen teboilia vastapäätä vanhassa aholaidan kiinteistössä.

Kalevan historian hienoin siwa oli kyllä hiljaisessa Pellervonkadun ja Lemminkäisenkadun risteyksessä. Kun muutin dommalle 1998, kävin siellä jo siitä ilosta, että sellainenkin oli vielä olemassa. Pian se sitten lakkautettiin.

 
At 1:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Täytyisi vissiin vaihtaa Ilmarinkadun Siwasta Sammonkadulle (jos jaksaisi kävellä). Ilmarinkadulla näet on yksi mukava myyjä ja muiden asenne ja olemus onkin sitten niin negatiivinen, että huono mieli tarttuu itseenkin.

 
At 1:35 ip., Blogger Anna said...

hehe, natsisiwan myyjät ovat legendaarisia! epäilen että pääsyvaatimuksena on metrinen k**** otsassa. mutta se on vain pintaa: nyt kun olen väsymättä hymyillyt ja kiitellyt heitä viisi vuotta, saan usein lämpimän moi-ynähdyksen ja valoisan värähdyksen suupielessä ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home