Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

keskiviikkona, marraskuuta 24, 2004

Teiskontien tippejä

Vai ettei kelpaa päivystää Kalevan pupiloissa? Nyt täytyy minunkin avata peli, olenhan Peetun kantis.
Etelä-Karjalan tytön ensimmäinen kosketus Tampereeseen oli Kalevan puistotiellä. Tein vuoden syrjähypyn keskustaan, ja siitä asti, viisi vuotta kohta, Kalevani on ollut Teiskontiellä, kirkon kupeessa.
Siinä ajassa olen oppinut jopa pitämään kalanmuotoisesta kirkosta. Iltavaloissaan se on kaunis. Kerran kuulin, että kirkon piti alunperin olla viisi metriä korkeampi, minkä takia kellomoukula näyttää suhteettoman suurelta. Siitä asti olen ajatellut asiaa aina ohi kävellessäni: perhana, kyllä siitä pikkasen puuttuu.

Niin, lähikuppiloista. Pedro on illankahussa sivistyneen hiljainen, peränurkkien suurissa lepotuoleissa kelpaa huoahtaa. Yötä kohti meno toki muuttuu paremmaksi, ja totta on, että Kalevan ihmiskirjossa silloin löytyy. Sopii sinne monen junan väkeä, ei katsota pahalla muita kuin niitä jotka huutelevat visavastauksia ääneen.
Ilvestien Vaakunaan en sen sijaan ole tohtinut. Sieltä raikaa Moottoritie on kuuma aamuyhdeksältä.
Isossa risteyksessä seisoo herra Pickwick. Kelpo pitsaa ja kanasalaattia, opiskelijalle 6 desiä olutta viiden hinnalla. Kesäterassi varsin aurinkoinen. Vanhempaa ja mölyisämpää väkeä kuin Pedrolla, mutta sivistynyttä ja visailevaa, kuten tamperelaiset aina.

Tiedemies jutteli alempana Teiskontien grillistä. Kyseessä on legendaarinen Marjon grilli - tsekkaa sivuilta varsinkin asiakkaiden ennätykset, kuten:
2x jättiburger kaikilla mausteilla
2x höyrymakkara
1x peremetz kaikilla mausteilla
2x 0.5ltr limsaa

Huh. Marjolla on kuulemma keskiviikkoisin erikoistarjous, jonka voin tässä paljastaa teille pojat: kun antaa lentosuukon myyjälle, saapi alennusta!

Kommentit:

At 2:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kun äitini asuu nykyään Kalevankankaalla (elävien puolella tietääkseni edelleen, oi koiranleuat) ja lähden hänen tyköään synnin tekoon, houkuttelen usein mukaani erään Lemminkäisenkadulla asuvan toverini. (Usein kyllä esitän kyselyitä myös perhetalojen suuntaan, mutta tavallisesti sieltä ilmoitetaan pitkän odottelun jälkeen, että lällällää, me ei täällä kansallispuistossa polittisesti pätevien Ylemmän Tason Kavereiden kanssa edes pieraista teidän luusereiden suuntaan).

Asiaan. Kohtaamme usein Lemminkäisen- ja Sammonkadun risteyksen tietämillä, ja jo muutamat kerrat aloittaneet kaupunkikierroksemme olusilla Väinämöisessä. Se on jo muodostumassa perinteeksi, ja kun seuraavan kerran tulen etelään, aion tehdä juuri niin.

 
At 4:17 ip., Blogger Matti said...

Väinämöisessä käynti pelottaa minua. Kävelen mieluummin ainakin Tammelaan asti.

 
At 5:15 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei siellä mitään vaarallista ole. Vai uskotko, että jos se tuntuu siltä, se on sitä?

 
At 5:44 ip., Blogger Tiedemies said...

En puhunut Teiskontien varrella olevasta grillistä, vaan Ilmarinkadun ravintola-mallisesta pikaruokapaikasta. En vieläkään osaa sanoa, onko se siinä enää.

 
At 6:01 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sammon grilli, tuo myös (ja etenkin) janoisia palveleva pienlihakemyymiö sopisi kuvaukseen. Siinä kohtaa, missä Ilmarinkatu eroaa Teiskontiestä.

 
At 7:27 ip., Blogger Anna said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 7:44 ip., Blogger Anna said...

siis piti sanomani notta ny tajusin mistä puhutaan, se on siinä risteyksen toisella puolella marjon burgerista. kelmeä valo, vanhoja äijiä. uskaltaakohan lapset käydä siellä karkkia ostamassa, vai pitääkö mennä siwaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home