Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

tiistaina, toukokuuta 17, 2005

Kalevan Uimahalli.

Tunnen Kalevan uimahallin historiaa hieman henkilökohtaisesti. Ensimmäiset muistoni ovat ajalta, jolloin olin niin pieni, että menin äitini kanssa naisten puolelle. En muistikuvani mukaan saanut mennä aikuisten altaaseen, vaan jouduin tyytymään kahluu- ja lastenaltaaseen. Jälkimmäisen syvyys lienee syvimmillään noin metrin verran. Olen ollut silloin noin kolmivuotias ja uimahalli oli juuri valmistunut. Vuosi on ollut joko 1979 tai 1980.

Kyseinen uimahalli tunnetaan nimellä Tampereen uintikeskus, ja se on tietääkseni ainoa, jossa on 50 metrin allas. Varsinaisia saunoja on kahdeksan, joskin niistä on useimmiten ainakin neljä suljettuna. Lisäksi hallissa on viisi tilaussaunaa, joita voi varata yksityiseen käyttöön. Hallin alla on lukuisien urheiluseurojen tiloja. Hallissa on myös kuntosali, jota en ole kyllä koskaan käyttänyt.

Yleensä vierailen hallissa kahdesti viikossa. Keskiviikkoisin (joinain viikkoina torstaisin) käyn uimassa noin kilometrin verran heti aamusta. Halli ei ole lainkaan hiljainen aamuseitsemältä, täysin vapaata rataa ei ole mahdollista löytää, vaan aina joutuu jakamaan radan jonkun uimarin kanssa. Usein kannattaa valita sellainen rata, jossa uimari ui suunnilleen samaa vauhtia, tällöin ohitustilanteiden välttäminen on helppoa. Sopu antaa sijaa.

Lauantaiaamuisin käymme koko perheen voimalla vauvauinnissa. Lauantaiaamut on varattu erilaisille ryhmille ja isoja altaita miehittävät vauvauinnin aikaan yleensä sukeltajat.

Veden lämpötilaa ei pysty suihkuissa säätämään ja ne on asetettu verraten lämpimiksi, voisin jopa sanoa kuumiksi. Säätimet kyllä asennettiin viimeisimmän remontin yhteydessä, mutta ilmeisesti ne pian tehtiin toimimattomiksi pikkupoikien leikkien vuoksi: hanat oli toistuvasti väännetty äärikylmälle tai -kuumalle, joten pahaa-aavistamatonta suihkuttelijaa saattoi odottaa ikävä yllätys.

Hallin henkilökunta on enemmän tai vähemmän näkymätöntä nykyisin. Muistan vielä vanhan järjestelmän, jossa avaimet vaatelokeroihin pyydettiin kassalta, ja jos halusi kaverin kanssa vierekkäiset, se täytyi erikseen pyytää. Avaimet palautettiin muoviputkeen rahastuskopin kyljessä. Nykyään sisään pääsee TKL:n lipulla, eikä tavallinen hallinkäyttäjä millään tavoin joudu henkilökunnan kanssa tekemisiin.

Kommentit:

At 9:17 ip., Blogger Matti said...

Käytin kerran tuota kuntosalia. Laitteet eivät oikein tyydyttäneet, ja siellä hengasi jotain nuorisokriminaaleja.

 
At 4:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Voisitko laittaa sisäänpääsymaksut ja Aukioloajatkin?

 
At 9:36 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tampereen uintikeskuksen (kalevan uimahalli) Kuntosali on aivan onneton. Ei levypainoja, tankoja eikä paljon muutakaan. Lisäksi pelkästään salilla käynti ei ole sallittua. Jos haluaa siis käydä tuolla surkealla salilla, on ensin maksettava 5e uinnista ja sitten vielä 2,5e salista.

 
At 1:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kuka lie tehnyt laitteisto hankinnat Kalevan uimahallin kuntosaliin?
Ilmeisesti joku asiaan paneutumaton jolla ei ole mitään tuntumaa eikä hajua,vai pitäiskö sanoa halua,koska erkonomisesti löytyy paljon sopivampia laitteita.

Lisäksi hennon naisen voimilla on mahdoton saada säädettyä laitteita itselle sopi-
vaksi siitä keltaisesta painonapista,joka on niin helvatin jäykäksi tehty!

 
At 2:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jälki-istunto-läksy,naispuoleiselle liikunnanopettajalle.

Ihmettelen olematonta järjestyksenpito haluasi Kalevan uimahallissa.
Kun oppilaasi hiritsevät ja vaarantavat muiden turvallisuuden,uiden poikki ratojen
ja roikkuen rataköysissä,niin et nää siinä mitään järjestyksenpitovastuuta.

Tokaisit vihaisena,"pitää niiden jossain olla",etkä jäänyt sen kummemmmin syntynyttä
tilannetta korjaamaan.Miten lie pärjäät koulussasi,vai vallitseeko sielläkin saman-
lainen välnpitämättömyyden ilmapiiri?

Entä te talon omat uinivalvojat? Teitä ei näkynyt paikalla ollenkaan,vai onko tei-
tä vielä olemassa? Tällaisten luokkien ja "opettajien" paimentamiseen teidän tulisi
ottaa lujemmat otteet 

Lähetä kommentti

<< Home