Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Junia Kalevassa

Sanotaan, että Kalevassa olisi kulkenut teollisuusraide. Se kai lähti Vuohenojalta, kulki suunnilleen nykyistä Hervannan valtaväylää pitkin ja päättyi tiilitehtaaseen, joka sijaitsi nykyisen uimahallin kohdalla. Kun Lemminkäisenkatu jatkui vielä suoraan Kissanmaalle, sillä oli tasoristeys radan kanssa.

En ole kuitenkaan koskaan nähnyt kuvia siitä, enkä edes lukenut mistään. Kuullut vain puheita. Onko siitä juttua missään Kalevan historiikissa? Kapearaiteisista saviradoista (joka kai kulki Väinämöisenkatua) kyllä on. Luullakseni rata on purettu 60-luvun puolivälissä.

Kommentit:

At 3:04 ap., Blogger Irvihammas said...

Moikka. Teollisuusraiteista en tiedä mitään, olen sellaiseen liian nuori, mutta tupsahdin tänne Blogilistan kautta, missä kerrotaan, että Kalevassa asuvat tai muuten sen läheisiksi kokevat ihmiset voisivat liittyä kirjoittajiksi tänne? Voisin kokeilla sellaista! Ainakin edellisen postauksen tyylisiä kuva+höysteteksti -tyyppisiä juttuja saisin naputeltua kasaan helposti. En tosin tiedä tarvitaanko niitä (tai kirjoittajiakaan, sen suhteen) enempää, mutta jos, niin profiilisivultani saa yhden meiliosoitteistani.

 

Lähetä kommentti

<< Home