Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

torstaina, toukokuuta 18, 2006

Kiovan puisto

Poimin tämän Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen sähköpostilistalta:

Kiovanpuisto kunnostetaan, luonnos nähtävillä

Kalevassa sijaitsevaa Kiovanpuistoa kunnostetaan tänä vuonna. Puiston peruskorjauksesta on valmistunut luonnos, joka on nähtävillä 17.5.-31.5.2006 Kiovanpuistossa, palvelupiste Frenckellissä ja internetissä www.tampere.fi/kaupunkisuunnittelu/viheralueet/vihersuunnitelmat.

Kiovanpuisto sijaitsee Kalevassa uimahallin ja Kaupinkadun välisellä alueella. Kunnostuksessa keskitytään alueen leikkivälineiden ja pallokentän aidan uusimiseen. Puistossa sijaitsee kaksi pientä leikkipaikkaa, joista läntinen muutetaan oleskelualueeksi ja itäistä kehitetään ja laajennetaan. Leikkipaikkaan esitetään sekä pienten lasten varusteita että isompien lasten leikkivälineitä. Leikkipaikkojen kunnostus on osa laajempaa, valmisteilla olevaa Tampereen kaupungin leikkipaikkasuunnitelmaa 2006-2015.

Pallokentän matala ja huonokuntoinen verkkoaita uusitaan ja korotetaan 3 metrin aidaksi. Puiston muutamaa käytävälinjausta muutetaan. Puustoa ja pensaikkoa harvennetaan paikoin. Alueen pyöräreittien linjauksia tarkistetaan. Puiston kalustus uusitaan laadukkaaksi. Nykyiset irtopenkit vaihdetaan kiinteiksi, ja roskakorit uusitaan.Palautetta luonnoksista voi antaa 31.5. 2006 mennessä yhdyskuntapalvelujen kirjaamoon. Käyntiosoite on Frenckellinaukio 2 B, postiosoite Tampereen kaupunki, Yhdyskuntapalvelut, Kirjaamo, PL 487, 33101 Tampere ja sähköpostisoite ypa.kirjaamo@tampere.fi.

Lisätietojamaisema-arkkitehtiRanja HautamäkiSuunnittelupalvelut, vihersuunnittelupuhelin 020 716 6103