Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

tiistaina, marraskuuta 15, 2005

Mitäs me paikallisaktiivit

Olin eilen työn puolesta kuuntelemassa tamperelaisten asukas- ja omakotiyhdistysten ideointia kulttuuripääkaupunkiudesta.
Joku mainitsi kotisivut kätevänä tapana tuoda kaupunginosille näkyvyyttä. Kun olin vain kuvaamassa, en kehdannut puhua, mutta blogi olisi ilmainen, helppokäyttöinen ja keskusteluakin mahdollistava vaihtoehto. Ja eikös se ole näin eTampereen jalanjäljissä hienoa, että esimerkiksi tämä Kalevablogi syntyi niin sanotusti omaehtoisesti, ihan ilman hankerahoja ja aktivointeja? Tamperelaista kaupunkikulttuuria aidoimmillaan siis?

Mansetorilla on samantapaista ideaa, mutta harvakseltaan näyttävät päivittävän yksittäisten kaupungiosien sivuja. Kalevalla ei sivuja siellä olekaan, joten taidamme olla kaupunginosamme ainoat aktiivit. Naapureista Petsulla ja Kissanmaalla on yritystä.

Blogilistalla on kaikkiaan 54 Tampere-luokitettua blogia (joihin tämä ei näköjään kuulunut - otin oikeudet korjata asian). Kulttuurikaupunkia pohtivat varmaan riemastuisivat tästä ruohonjuuritason tamperelaisuudesta, jos tietäisivät. Vaan aika harva siinä joukossa (niin kuin muissakaan joukoissa ns. blogistanian ulkopuolella) on koskaan blogeista kuullutkaan.
Ja toisaalta, vaikka viranhaltijat kiinnostuisivatkin ruohonjuuritasosta, ruohonjuuritasolla kaupungin hankkeille tavataan nyrpistää nenää. Saa nähdä, onnistutaanko Tampere2011 -hankkeesta tekemään poikkeus. Se ei nimittäin onnistu mitenkään, ellei asukkaita jotenkin saada asian taakse.

No, taisin harhautua jaarittelemaan. Palaan odottamaan illan myrskyä ja sitä, että Ilveskadun viemärit tukkeutuvat ja saadan taas tulva.