Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2005

Vieraissa


Koettelen Kalevablogin rajoja julkaisemalla Kissanmaalla otetun kuvan. Kerrostalon päädystä löytyvä yksityiskohta on mielestäni niin kiva, että uskaltaudun tekemään näin. En ollut ennen huomannut koko asiaa. Matkailu avartaa.

keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Taidekuvia LiisankallioltaOlin tänään herkän taiteellisella tuulella, ja otin kaksi syvää symbolista merkitystä huokuvaa kuvaa. Ensimmäisessä meillä on kellastuneita tammenlehtiä ja kirkko. En uskalla edes ajatella, kuinka syvällinen tämä asetelma on.

Toisessa voimme nähdä lintuja Liisankallion yläpuolella. Ovatpa ne pahaenteisen näköisiä! Ajatelkaa niitä tuhansien lintujen parvia, jotka lentävät iltaisin ympäri naapurustoa. Minä en ainakaan saa unta, jos ajattelen.

tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Kuvalinkki

Mark N. on kuvannut innokkaasti mm. Kalevassa. Hyvä hyvä!

maanantaina, lokakuuta 17, 2005

Kuoriaiset

Huomasitte kai Sunnuntain 16.10. Aamulehdestä, että Pellervonkadulla on menossa suuri myrkytysoperaatio vyöturkiskuoriaisten takia. Tunteeko kukaan näissä taloissa asuvia henkilöitä, Kalevablogiinkin voisi tehdä asiasta jutun?

perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Paikallista tietoa


Kun idästä länteen suuntaava pyöräilijä ylittää Kalevan Puistotien Sampolan kohdalta, on helppo nähdä onko pyöräilijä paikallisia vai ei. Tarvitsee vain katsoa osaako hän käyttää Puistotien länsipuolisesta rotvallista löytyvää lohkeamaa hyväkseen. Jyrkät kiveykset ovat aina ikäviä pyöräilijälle. Onneksi tämä lohkeama tarjoaa rampin jota pitkin nousta ajoradan tasosta takaisin jalkakäytävän tasolle. Lohkeama on ollut siinä niin kauan kuin muistan. Se on ihmeen ihana.

Joskus hekumoin fantasialla, että joku pyöräilyaktivisti on yön pimeydessä tarkoituksella tehnyt tuon mainion elämän helpotuksen.

torstaina, lokakuuta 06, 2005

Savimassan sekoitusakseliSavimassan sekoitusakseli, josta kirjoitin joskus pateettiseen sävyyn entisessä blogissani. Kuljen tämän objektin ohi lähes päivittäin, sen vuoksi kannattaa elää.

keskiviikkona, lokakuuta 05, 2005

Huomioita

Täälläkin on nyt tuo word verification, ottakaa pois jos ette jostain syystä (?) sitä halua.

Lisäksi: jos joku kirjoittajista tuntee lisää Kalevassa asuvia kirjoittajia, heitä saa aina houkutella blogin kirjoittajakuntaan. Suuri asiamme on kärsinyt hiukan anemiasta, blogimme kaipaisi uutta verta.

maanantaina, lokakuuta 03, 2005

Kirkko katsoo keskustaan
Jatketaan kuvalinjalla: päivä- ja yöelämää Kalevan kirkon portailta.

sunnuntaina, lokakuuta 02, 2005

Auringonlasku KalevassaAurinko laskee syksyisten tornien taakse. Silkkaa kotiseuturakkautta tämä tällainen.