Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

lauantaina, kesäkuuta 25, 2005

Kalevan puistot

Kalevassa riittää enemmänkin puistoja, kivenheiton (tai parin päässä) ovat ainakin Kiovan, Liisan ja Saukon puistot sekä tuossa takapihalla oleva puisto - onko se sitten Saukon puiston jatkoa vaiko joku Litukan puisto? Mutta harrastuspaikkoja siis riittää. Viime syksynä kävimme yliopistoporukan kanssa Kiovan puiston häkissä pelailemassa höntsyfutista. Kesällä sen sijaan tuli useampaan otteeseen käytyä heittelemässä koripalloa uimahallin takapihalla. Tämän kesän hitti on ollut ultimaten pelaaminen Liisan puistossa. Eli vaikka se kiekon perässä kirmaaminen hassulta voikin ohi kulkiessa näyttääkin, on se todella kivaa kesäiltojen höntsyä :)

Kommentit:

At 7:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Muistelisin, että aiemmin oli suuri Kalevan keskuspuisto, joka sittemmin pilkottiin Liisan, Kiovan ja mitä niitä nyt on puistoiksi.

Kiovanpuiston patsasta olen esitellyt useammallekin vieraalleni Tampereen rumimpana. Ruma se on, mutta sopii jotenkin aikansa kuvana saman epookin kuulovammaisten koulun viereen.

Kiovan puiston istutusten runsaus on muuten perua ajoilta kun siitä suunniteltiin Tampereen toista arboretumia.

 
At 2:51 ip., Blogger Tiedemies said...

Tarkoitatko sitä, missä on ne kaksi naishahmoa pitelemässä jotain rengasta? Vai mitä patsasta? (Vai menikö minulla puistot sekaisin?)

Minusta se on oikein hieno. Patsas on sellaisella agraarisella tavalla erittäin miellyttävä. Kyllä Tampereelta löytyy monta paljon rumempaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home