Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

sunnuntaina, marraskuuta 28, 2004

Rautakauppaan

Näin Claes Ohlssonien ja Bauhaussien kulta-aikana mieleni tekee kirjoittaa Sammon Raudasta ja Väristä, joka on Teiskontiellä sijaitseva polkupyöräliikkeeksi naamioitunut rautakauppa. Olen asioinut ko. liikkeessä nyt parin vuoden ajan aina kesäisin ja palannut puutarhamökilleni Litukalle ostoksilta aina yhtä tyytyväisenä. On kivaa, ettei tarvitse omistaa autoa rautakaupassa käydäkseen kun semmoinen löytyy läheltä.

Kaupassa on aina porukkaa, en tiedä ovatko he kaikki myyjiä vai asiakkaita vai onko Sammon Rauta ja Väri Kalevan työttömien toimintakeskus, mutta ainakin minä pääsen aina jonon ohi palveltavaksi. Olen saanut asiantuntevia neuvoja, minulle on tilattu erinnäisiä kapistuksia kastelukannusta kompostikehikoihin, sekoitettu maaleja ja annettu kaupantekijäisiksi useita vaarivainaan hyppysellisiä nauloja ja ruuveja, maalarinteippejä ja pensseleitä. Soon vissiim se reilum meininki.

Ja mikä parasta: liikkeestä saa -15% mökkiläisalennusta ja kun kohta alan remontoimaan Kalevan kaupunkiasuntoani, aion hyödyntää tuota etua. Ja kun keväällä iskee polkupyöräkuume, tiedätte mistä minut löydätte.

Kommentit:

At 3:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 12:06 ap., Blogger Daddalie said...

Pakko kommentoida näinkin vanhaa postausta kun löysin oivan bloginne. Itse en ole koskaan Kalevassa asunut, mutta isäni ja isovanhempani asuivat aikoinaan lompsatornissa joten monet Kaleva-legendat olen kuullut. Tähän samaiseen rautakauppaan meni isoisäni joskus 70-luvun loppupuolella ostamaan soivaa korurasiaa (aivan, siellä kuulemma myytiin vähän kaikkea siihen aikaan) siskolleni joululahjaksi. KOskapa siskoni oli halunnut erityisesti soivan korurasian, varmisti isoisäni tämän faktan kassalta: Soiko se sitten kans? -No tottahelvetissä se soi!

 

Lähetä kommentti

<< Home