Kaleva

Tampereen itäinen kantakaupunginosa.

torstaina, marraskuuta 25, 2004

Kun valot sammuvat

Olen tässä viimepäivinä seurannut Ilmarinkadun Esson liikennevalojen vaihtoa. Täytyy kyllä sanoa, että hiemankaan ruuhkaisempaan aikaan ei ole toivoakaan päästä kääntymään Ilmarinkadulta Teiskontielle (varsinkaan vasemmalle) jos liikennevalot eivät ole päällä - saati sitten puuttuvat kokonaan.

Saman ilmiön huomasin aikaisemmin Sammonkadun Prisman valoissa. Olen aina ihmetellyt, miksi ihmiset valittavat, että kaupungissa on vaikea ajaa autoa. Eikös se ole vähän päin vastoin, sillä liikennevalothan helpottavat hommaa huomattavasti? Tosin tulihan tässä nyt sitten todettua, että kun järjestelmä poikkeaa totutusta, on paniikki käsin kosketeltavissa kun autoilijat arpovat kuka pääsee ensimmäisenä hakemaan päivän tarjoukset.

Kommentit:

At 11:51 ap., Blogger Tiedemies said...

Oletteko muuten huomanneet siinä Kalevan puistotien ja Teiskontien/Sammonkadun/Itsenäisyydenkadun risteyksessä Pickwickin kohdalla, että kun ylittää Teiskontietä jalankulkijana, joutuu risteyksen keskellä painamaan jonotusnappia uudestaan. Järjen riemuvoitto todella; kuinka moni oikeasti haluaa päästä keskikorokkeelle, eikä siitä lainkaan eteenpäin?

Usein on nopeampi ylittää ensin Kalevan puistotie, sitten Itsenäisyydenkatu ja sitten taas Kalevan puistotie, koska tällöin täytyy odottaa vain yksi kokonainen kierros ja pieni overhead, kun taas toista reittiä joutuu pahimmillaan odottamaan lähes kaksi kokonaista kierrosta valojen vaihtumista. Ajattelin kirjoittaa tästä jonkun valituskirjelmän jo vuosia sitten, mutten koskaan ryhtynyt siihen, koska mielestäni valittajat ovat rasittavia. Joten purnaan siitä aina itsekseni, mikä ei ole sen parempi.

 
At 12:24 ip., Blogger Anna said...

et ole tiedemies yksin: tuo risteys on varsinkin mummujen pannassa, kun se on lisäksi niin nopea ettei hitaampi kulkija ehdi vihreän aikana keskikorokkeelle.
risteys on muutenkin stressaava, kun autoja tulee kaikista suunnista ja kaikilla on hitonmoinen kiire. keltaisia ja punaisia päin mennään surutta ja työnnetään suojatielle jalankulkijoiden väliin.
tästähän tuli kuitenkin purnauspalsta :)

 
At 7:03 ip., Blogger AnttiS said...

Huomattu on, ja keskustasta päin tullessa jos puistokadulle tahtoisi autolla kääntyä, on siinäkin odotusaika normaalia pidempi. Tosin Esson risteyksessä Ilmanrinkadulle kääntyminen kestää vieläkin kauemmin.

 

Lähetä kommentti

<< Home